Midsommarfirande
Den 24 juni vid Sockenstugan. Vi börjar klä stången kl 12. Kl 14 börjar dansen. Älvan står med stång och musik, medtag egen kaffekorg!

Konst i Älvsbacka
Hybrida air är ett internationellt konstprojekt där ett antal konstnärer arbetar dels online, dels fysiskt på plats i Älvsbacka. Utställningen av de fysiska verken i Älvsbacka i sommar! Mer info hittas här: Facebook-sida eller https://hybrida.space/
stor invigning med massa aktiviteter 23-26 juni!. Se programmet

Dún Aengus
Favorit i repris: Dún Aengus (irländsk musik plus lite annat) spelar i Acksjöns gamla skola
24 september.         Samarrangemang med föreningen Acksjöns gamla skola. Boka datum!! Mer info kommer senare
 

Ekoby i Älvsbacka?!
Vi har fått landsbygdsutvecklingsstöd av Karlstad kommun för att göra en förstudie avseende en framtida ekoby i Älvsbacka. Låter spännande, eller hur! Mer information hittas här


Swisha till byalaget: 123 185 83 56OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Ni som är intresserade av att få regelbundna Älvsbackanyheter via mail, skicka ett mail till mig /Elisabeth

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:
Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Bastun

Visst är det en fin bastu vi har! … och vi vill gärna att den fortsätter att vara oss alla till glädje! När du har badat bastu, lämna bastun i det skick du själv önskar finna den. Dvs. städa efter dig så att nästa gäst kan ha lika trevligt som du haft. Många glada bastubad önskar byalaget

Badplatsen i Älvsbacka...

..behöver ses efter ibland. Något som ingår i byalagets ansvar. Det vore trevligt om alla som har möjlighet hjälper till så att uppdraget inte enbart faller på ett fåtal. Boka gärna in några dagar i vår kalender för strandskötsel. Det är inte speciellt betungande. Hör med Bosse Levin eller Jonte Wentzel om detaljer.

Boule!!
Om andan faller på och vädret så tillåter så finns möjlighet att spela boule kl 16 varje fredag, lördag och söndag på parkeringsplatsen vid södra Halla. Ta med egna klot och passande förfriskningar..Välkomna!

Fåren har kommit till byn!

Nio väldigt sociala damer har flyttat in. Intresserad av att hjälpa till? Det enda som behövs kollas är att vi mår bra och har vatten. F.n. är de i älvhagen i Östanås. Här hittar hittar du skötselkalender.
Ur Permans pärmar

Valsverket Elvsbacka bruk ungefär 1890...
klicka på bilden för mer information om personerna
på bilden


Vandringstips i Älvsbacka!

Karlstads kommun har gjort ett fantastiskt jobb med att renovera våra vackra och omväxlande vandringsleder i Älvsbacka. 

Garanterat unika natur- och kulturupplevelser!

Läs mer här!

.

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Om personuppgiftbehandling och cookies(kakor) kontakta: webbansvarig

Copyright © 2022 Älvsbacka

 

 

 
 
 
 
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 
Solkartan, funkar huset för solpaneler?
 

Alvsbacka Webbmail 

 

 
Rädda bina!