Julmarknad
1:a advent så är det Älvans julmarknad vid magasinet kl 14-18. Mer info här

Konst i Älvsbacka

Hybrida AIR är ett internationellt konstprojekt där ett antal konstnärer arbetat dels online, dels fysiskt på plats i Älvsbacka under sommaren! Mer info hittas här: https://hybrida.space/

Ekoby i Älvsbacka?!
Vi har fått landsbygdsutvecklingsstöd av Karlstad kommun för att göra en förstudie avseende en framtida ekoby i Älvsbacka. Låter spännande, eller hur! Mer information hittas här


Swisha till byalaget: 123 185 83 56OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:
Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Syrisk festmåltid!

Den 9 december får byalaget Älvans medlemmar möjlighet att äta syrisk mat. Kl 15 sätter vi oss till bords i sockenstugan. Missa inte denna fantastiska måltid som våra syriska vänner ordnar! Byalaget står för dryck och kaffe. Kostnad 300 kr/person. Föranmälan till Totten tel 073 026 63 98 eller Gunilla T 070 605 38 37
 senast 2 december.

 
Bild av aymanfakhry1999 från Pixabay

Hjärtligt välkomna önskar


Älvans julmarknad!

Den 3:e december vid 1:a advent, så är det julmarknad vid magasinet kl 14-18. Det  blir försäljning av fårskinn från Kärns fårgård, lampetter av Östanåstegel, keramikkonsthantverk och hemgjord chutney från Östanås trädgårdar. Annelies keramik & hobby, som var här under Örtenrundan kommer också med sina betongalster.
Älvan bjuder på kålsoppa, kaffe, glögg o pepparkakor

Om du vill vara med och sälja något, anmäl dig till Marina
070 265 89 98!

  Bild av Peggychoucair från Pixabay

Välkomna önskar Byalaget
 

Magasinet?!

Byalaget tog beslut på det extra årsmötet söndagen 10 september att i huvudsak acceptera Downing Hydro AB:s erbjudande. Detta innebär att byalaget styrelse gavs i uppdrag att fortsätta förhandlingar med Downing med målet att byalaget ska ta över ägandeskapet av magasinet med tillhörande mark. Fortsättning följer!


Byalaget
 


Ur Permans pärmar

Valsverket Elvsbacka bruk ungefär 1890...
klicka på bilden för mer information om personerna
på bilden


Vandringstips i Älvsbacka!

Karlstads kommun har gjort ett fantastiskt jobb med att renovera våra vackra och omväxlande vandringsleder i Älvsbacka. 

Garanterat unika natur- och kulturupplevelser!

Läs mer här!

.

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

 kontakta: webbansvarig

Om personuppgiftsbehandling och cookies(kakor) Copyright © 2023 Älvsbacka

 

 

 
 
 
 
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 
Solkartan, funkar huset för solpaneler?
 

Alvsbacka Webbmail 

 

 
Rädda bina!