Nationaldagsfirande
Tisdag 6 juni klockan 13. Magasinet vid Södra Halla. Tipspromenad.

Midsommarafton
fredag den 23 juni kl 12 vid Sockenstugan. Vi börjar klä stången kl 12. Klockan 14 börjar dansen. Älvan står för trästången och musik. Tag med egen kaffekorg!

“Viltstängsel upphör”
Lördagen den 15 juli kommer Göran Samuelsson  och Håkan Jäder till Älvsbacka med en ny föreställning. Vad finns där på andra sidan viltstängslet? Är det bara en skräpyta bebott av folk som redan har gett upp, där det inte finns någon framtid? Boka detta datum - mer info kommer! Här är ett litet smakprov.
 
Fiskekurs för barn
En lördag  i juli så håller John Widström fiskekurs för barn från 7 år. Intresserad? hör av dig till John!

Örtenrundan
inträffar helgen 29-30 juli i år. I slutet av juni kommer broschyren med alla medverkande. I år är det Missionshusföreningen som håller i Örtenrundan.

Konst i Älvsbacka

Hybrida air är ett internationellt konstprojekt där ett antal konstnärer arbetade dels online, dels fysiskt på plats i Älvsbacka.  Mer info hittas här: Facebook-sida eller https://hybrida.space/


Ekoby i Älvsbacka?!
Vi har fått landsbygdsutvecklingsstöd av Karlstad kommun för att göra en förstudie avseende en framtida ekoby i Älvsbacka. Låter spännande, eller hur! Mer information hittas här


Swisha till byalaget: 123 185 83 56OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:
Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Badlandet!
Visst är det en fin strand vi har vid Östra Örten?
Byalaget Älvan sköter om stranden på Karlstad kommuns uppdrag. Det är inte så mycket jobb, men det är bra om vi är flera som delar på uppdraget. Här hittar du en kalender där du kan anmäla dig. Hör av dig till Bo Levin för mer detaljer.  Tack för hjälpen!
B
yalaget
 

Fiskekurs för barn!
En lördag i juli i så håller John Widström fiskekurs för barn från 7 år
Intresserad? Hör av dig till John!


bIild av Lorri Lang från Pixabay

Välkomna önskar byalaget
 

Ur Permans pärmar

Valsverket Elvsbacka bruk ungefär 1890...
klicka på bilden för mer information om personerna
på bilden


Vandringstips i Älvsbacka!

Karlstads kommun har gjort ett fantastiskt jobb med att renovera våra vackra och omväxlande vandringsleder i Älvsbacka. 

Garanterat unika natur- och kulturupplevelser!

Läs mer här!

.

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Om personuppgiftbehandling och cookies(kakor) kontakta: webbansvarig

Copyright © 2023 Älvsbacka

 

 

 
 
 
 
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 
Solkartan, funkar huset för solpaneler?
 

Alvsbacka Webbmail 

 

 
Rädda bina!