Örtenrundan
är i år lördag-söndag 5-6 augusti. Klicka för program!
Vi behöver hjälp med Älvans kafé!! Ni som har lust, skriv gärna upp er på ett pass! Två pers behövs på varje pass.

Kanoter
finns i Kyrkviken nedanför Sockenstugan. Tillgängliga för medlemmar med vänner. För närmare besked om lås, paddlar och flytvästar, kontakta Sven Bokstedt 070 315 55 11, eller Bosse Levin 070 3210 496

Simskola i Älvsbacka
vid vid badplatsen Östra Örten. Under v27-v30 vardagar kl 10-15

Rätt tipsrad
från Älvanbladet:
121 1X2 121 21X2

Kräftskiva
lördag 12 augusti kl 18 vid Birgittas loge. Älvan står för bröd, ost och annat tilltugg. Ta med egna kräftor!

Utflykt
till Falu koppargruva lördagen 15 sept. En spännande upplevelse för barn och vuxna. Hyrda minibussar avgår från Östanås kl 0800. Vuxna 200 kr,inkl. visning av gruvan, barn upp till 20 gratis

Jag är jägare
Söndag 1 okt kl 17 visas filmen "Jag är jägare" av Helene Tivemark i Sockenstugan. Under knappt en timme får vi möta ett antal jägare i lågmälda samtal. Kända som okända, forskare, en stjärnkock, unga och gamla. Alla med ett brinnande intresse för jakt. Inträde 50 kronor, inklusive kaffeservering.

OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Ni som är intresserade av att få regelbundna Älvsbackanyheter via mail, skicka ett mail till mig /Elisabeth

Kassarapport
Fixat en fest, gjort inköp eller någon annan ekonomisk transaktion för Älvans räkning? Vänligen ladda ner och fyll i denna kassarapport!(Excel format) Det är till stor hjälp för kassören Har inte Excel? klicka här för rapport i pdf-format


Kontaktinformation:

Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Det händer i Värmland!

Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

   

Älvans sommarkafé

söndag 23 juli kl 15-20
Vi serverar fika med varma smörgåsar, ostfrallor, våfflor och hembakt kaffebröd. Ekologiskt, och utbud finns även för veganer, gluten- och laktosintoleranta

Kl 18 blir det sommarmusik i Älvsbacka kyrka med Sandy Wallgren trio. Gunde Boson klaviatur, Boel Johansson sång och Sandy Wallgren bas. "Povel Ramel, Taube och lite jazz" ..det ska svänga rejält med en personlig jazztouch!

söndagskafé alla söndagarna i juli!


Välkomna önskar byalaget

Trött på segt "bredband"?

Karlstad el & stadsnät kommer att börja med fiberutbyggnad i Älvsbackabygden under 2017 -- hoppas vi..

Senaste nytt ifrån Karlstad stadsnät:

 


av http://www.ictas.vt.edu (http://www.ictas.vt.edu) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

f.n. ser det ut som om anslutningskostnaden för privatpersoner skulle hamna på strax under 20 000 kr per fastighet och ca 30 000 kr för företag. Men det bygger på att intresset för anslutning är tillräckligt stort. Intresserad? Kolla in vår bredbandssida där vi samlat lite information

Byalaget uttalar sig om bredband på SVT Värmland!

 
Du hittar även mer information hittar du på:
Karlstads stadsnäts webbplats

Fototävling!

Fjolårets vinnare av fototävlingen "Strövtåg i hembygden" blev Håkan Lindberg

det vinnande bidraget:

 

 

 

Kom och vandra på natur- och kulturleder! Fiska i sjöarna Gräsmången, Lersjön eller Östra Örten, I skogarna finns de vackra tjärnarna. Eller hyr en kanot och glid ljudlöst fram över vattnet.

Grilla på någon av våra grillplatser, om vädret är ogint, grilla i vår vackra åttkantiga grillstuga med utsikt över sjön Gräsmången.

Testa era krafter på mountainbiken, vi har ändlösa skogsvägar, upp och ner för berget! Eller ta med hästen på en långtur! När ni är trötta och varma, svalka er med ett dopp i Gräsmångens glasklara vatten eller vila på Östra Örtens sandstrand. Eller varför inte testa vår vedeldade bastu som ligger bredvid Fyrbo?

Välkommen! önskar byalaget

 

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

kontakta: webbansvarig

Copyright © 2017 Älvsbacka

 

 
 
 
 
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 

Solkartan, funkar huset för solpaneler?

 

Alvsbacka Webbmail 

 
 

Schools for the future!