Protokoll
..
från senaste medlemsmötet hittas här!

Landsbygdsutveckling
Tisdag 19 november kl 19 återkommer Karlstad kommuns landsbygdsutvecklare Henrik Lindholm till Älvsbacka! Samtidigt kommer Olle Göransson, Torfolk, för att prata om markanvändning och möjligheter till odling. Frågan om att upprätta en Grön plan kanske står i centrum, men vi kommer även diskutera andra frågor. Kaffe serveras. Välkomna!

Filmklubben
..
fortsätter varje söndag kl 17!!

OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Ni som är intresserade av att få regelbundna Älvsbackanyheter via mail, skicka ett mail till mig /Elisabeth

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:

Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Kassarapport
Fixat en fest, gjort inköp eller någon annan ekonomisk transaktion för Älvans räkning? Vänligen ladda ner och fyll i denna kassarapport!(Excel format) Det är till stor hjälp för kassören Har inte Excel? klicka här för rapport i pdf-format

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Älvans Julbord 2019!

Intresserad av julbord på Lovisebergs herrgård, Lakene 7 december kl 14? Maten till stora delar av lokala produkter. Pris 370 kr/vuxen, barn 0-3 år gratis, 4-20 år 100 kr

Viktigt!! OSA senast 12 november till Totten 0730 266398 (nytt nummer) Anmälan är bindande då det bara finns 25 platser

Tråkigt, f.n. vi har få anmälningar.. .. har vi inte tillräckligt med anmälningar innan den 12 november måste vi ställa vi in! Sen anmälan är INTE möjlig!

Välkomna önskar byalaget Älvan

Älvans filmklubb har startat !

Vi visar 10 filmer höstsäsongen 2019 en blandning av alla de genrer. Hela programmet kostar bara 50 kronor, plus att Älvanmedlemskap är obligatoriskt!!

Filmerna visas i normalfall Älvsbacka sockenstuga kl 17. OBS! Reservation för förändringar, både angående plats, tid och film!

Här är hela programmet! obs! filmbyte söndagen 3 november!


Image by Free-Photos from Pixabay

Ett arrangemang med stöd av


Fiberutbyggnad

Fiber är under utbyggnad i Älvsbackatrakten. Vissa delar av bygden har redan möjlighet att ansluta sig via Karlstad stadsnät, andra är planerade

Om ni känner er osäkra på vilket tjänsteutbud som passar just er testa i Karlstad stadsnäts tjänstekoll eller välj direkt i tjänsteportalen. Intresserad? Kolla in vår bredbandssida där vi samlat lite information


av http://www.ictas.vt.edu (http://www.ictas.vt.edu) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Du hittar även mer information hittar du på Karlstads stadsnäts webbplats

Kom och vandra på natur- och kulturleder! Fiska i sjöarna Gräsmången, Lersjön eller Östra Örten, I skogarna finns de vackra tjärnarna. Eller hyr en kanot och glid ljudlöst fram över vattnet.

Grilla på någon av våra grillplatser, om vädret är ogint, grilla i vår vackra åttkantiga grillstuga med utsikt över sjön Gräsmången.

Testa era krafter på mountainbiken, vi har ändlösa skogsvägar, upp och ner för berget! Eller ta med hästen på en långtur! När ni är trötta och varma, svalka er med ett dopp i Gräsmångens glasklara vatten eller vila på Östra Örtens sandstrand. Eller varför inte testa vår vedeldade bastu som ligger bredvid Fyrbo?

Välkommen! önskar byalaget

 

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

Om personuppgiftbehandling och cookies(kakor) kontakta: webbansvarig

Copyright © 2019 Älvsbacka

 

 
 
 
 
 
Fårkalender
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 

Solkartan, funkar huset för solpaneler?

 

Alvsbacka Webbmail 

 
 

Schools for the future!