Torpvandring
21 september. med Eva-Lena Johansson. Börjar kl 14 på parkeringen vid Missionshuset. Ta med fika.

Filmklubben startar
kl 1700 den 6 oktober. Mer info

Utflykt till Torfolks gård den 19 oktober. Vi samåker i egna bilar och ses där kl. 11. OBS! anmälan senast 12 oktober till Totten Bergengren. Om vi blir minst 10 personer får vi kycklingsoppa med grönsaker, samt kaffe och kaka för 125 kr/pers, vegetariskt alternativ finns också.

Vattenvandring
1 oktober. Klarälvens vattenråd kommer att ha en vattenvandring från Skärgen till Klarälven med stopp vid Östanåsälven. mer info kommer senare

OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Ni som är intresserade av att få regelbundna Älvsbackanyheter via mail, skicka ett mail till mig /Elisabeth

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:

Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Kassarapport
Fixat en fest, gjort inköp eller någon annan ekonomisk transaktion för Älvans räkning? Vänligen ladda ner och fyll i denna kassarapport!(Excel format) Det är till stor hjälp för kassören Har inte Excel? klicka här för rapport i pdf-format

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Lördagen 5 oktober i Älvsbacka

föreställningen ”Fröken”

Västanå Teater presenterar en berättelse i ord och ton med Magdalena Eriksson och Alva Granström, två unga folkmusiker som tagit upp berättandet som levande och självklar del i sitt musicerande konstnärsskap.
I sin roman Hjortronlandet berättar Sara Lidman om tre slag av vägfarande som då och då gästar den norrländska lilla byn Ön för ett dygn. Det är lodarna, nasarna och resandefolket. Den som oftast kommer är Fröken, eller Strömberg som han egentligen heter. En omanlig, svassande fågel som byns befolkning drev skoningslöst med.
Fröken är en levnadskonstnär, en konstnärsfigur med flera talanger, men han bär på en mörk historia
 
Visas kl 16 i Sockenstugan. Biljetter: 150 kronor inklusive kaffeservering. Studenter 50 kr. Barn upp till 20 år gratis. Beställ hos Totten Bergengren på tel eller sms, 0730 26 63 98

 

Välkomna! önskar byalaget

ett arrangemang i samarbete med

med stöd av

Älvans filmklubb startar 6 oktober!

Vi visar 10 filmer höstsäsongen 2019 en blandning av alla de genrer. Hela programmet kostar bara 50 kronor, plus att Älvanmedlemskap är obligatoriskt!!

Filmerna visas i normalfall Älvsbacka sockenstuga kl 17. OBS! Reservation för förändringar, både angående plats, tid och film!

Den 6 oktober börjar vi med Bohemian Rhapsody.

Här är hela programmet!


Image by Free-Photos from Pixabay

Ett arrangemang med stöd av


Fåren i byn!

Fyra fårdamer från Lena Ekemark finns i byn för att hjälpa till med att hålla landskapet öppet. F.n. är de i Älvhagen och kommer i sommar att flyttas runt mellan olika hagar.

Vill du bli fårskötare för en vecka? Det är enkelt, bara att kolla så att alla är kvar, mår bra och att de har vatten. Det är roligt, damerna är så sociala och tycker om kontakt.

Intresserad? Lägg in själv i vår fårskötarkalender eller kontakta Cecilia Skoglund tel 0705275290, epost: styrelsen@alvsbacka.se

Fiberutbyggnad

Fiber är under utbyggnad i Älvsbackatrakten. Vissa delar av bygden har redan möjlighet att ansluta sig via Karlstad stadsnät, andra är planerade

Om ni känner er osäkra på vilket tjänsteutbud som passar just er testa i Karlstad stadsnäts tjänstekoll eller välj direkt i tjänsteportalen. Intresserad? Kolla in vår bredbandssida där vi samlat lite information


av http://www.ictas.vt.edu (http://www.ictas.vt.edu) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Du hittar även mer information hittar du på Karlstads stadsnäts webbplats

Kom och vandra på natur- och kulturleder! Fiska i sjöarna Gräsmången, Lersjön eller Östra Örten, I skogarna finns de vackra tjärnarna. Eller hyr en kanot och glid ljudlöst fram över vattnet.

Grilla på någon av våra grillplatser, om vädret är ogint, grilla i vår vackra åttkantiga grillstuga med utsikt över sjön Gräsmången.

Testa era krafter på mountainbiken, vi har ändlösa skogsvägar, upp och ner för berget! Eller ta med hästen på en långtur! När ni är trötta och varma, svalka er med ett dopp i Gräsmångens glasklara vatten eller vila på Östra Örtens sandstrand. Eller varför inte testa vår vedeldade bastu som ligger bredvid Fyrbo?

Välkommen! önskar byalaget

 

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

Om personuppgiftbehandling och cookies(kakor) kontakta: webbansvarig

Copyright © 2019 Älvsbacka

 

 
 
 
 
 
Fårkalender
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 

Solkartan, funkar huset för solpaneler?

 

Alvsbacka Webbmail 

 
 

Schools for the future!