Filmklubben
tjuvstart 1 januari med en lättviktare: Mamma Mia Here We Go Again kl 17. Plats återkommer vi med. Hela programmet för våren
.

Föredragsafton
onsdag 13 februari i sockenstugan kl 19. Älvanmedlemmar har varit ute och rest och vill gärna berätta om sina upplevelser. Vi får höra Gunilla Bernholm från Tanzania och Elisabeth Helms berättar om glädjeämnena med tågluffning. Älvan bjuder på kaffe.

Årsmöte
lördag 2 mars kl 15 i Sockenstugan Efter årsmötet har vi planerat någon form av fest med musik men allt är inte klart så håll koll på hemsidan eller FB.

Skidutflykt
lördagen 16 mars till Branäs. Älvan står för liftkorten till barnen!

Nordens Ark
lördag 25 maj åker vi till Nordens ark i Hunnebostrand (Om tillräckligt intresse finns). Älvan står för hyrbuss och inträde för barnen. Det blir en ganska lång resa, och för att få veta om intresse finns kommer vi att ta upp frågan på årsmötet och ta in anmälningar då.


OBS! Kontakta hakan.nilsson@alvsbacka.se om ni inte har lösenordet till medlemssidorna!

Ni som är intresserade av att få regelbundna Älvsbackanyheter via mail, skicka ett mail till mig /Elisabeth

Hur hanterar byalaget dina personuppgifter?
Hur funkar det med cookies(kakor) på webbplatsen?


Kontaktinformation:

Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost
styrelsen@alvsbacka.se

Vill du bli medlem i Älvan, byalaget i Älvsbacka?

Kassarapport
Fixat en fest, gjort inköp eller någon annan ekonomisk transaktion för Älvans räkning? Vänligen ladda ner och fyll i denna kassarapport!(Excel format) Det är till stor hjälp för kassören Har inte Excel? klicka här för rapport i pdf-format

Vi söker alltid nytt material att publicera på Älvsbackas hemsida. Har du något förslag? eposta byalaget


Har du använt Google? Ser inte alla sidor? Klicka här!

Vintersolståndsfest 21 december!

I Åttkantsstugan nedanför Fyrbo kl 20. Vi firar att solen vänder. Tomas har lovat att sjunga något för/med oss och vi får höra berättelser från gamla Älvsbacka. Något ätbart utlovas också.

Välkomna önskar byalaget

Fiberutbyggnad

Uppdatering.. de besvärliga markavtalsfrågorna är äntligen lösta! Det är dags att aktivera bredbandet för de fastigheter som fått fiber och mediabox installerat!

Om ni känner er osäkra på vilket tjänsteutbud som passar just er testa i Karlstad stadsnäts tjänstekoll eller välj direkt i tjänsteportalen. Alternativt använd den kostnadsfria komigång garantin hos bredbandshjälpen, tel 054-444 00 10. Ett hembesök ingår där de hjälper till med installation

Intresserad? Kolla in vår bredbandssida där vi samlat lite information


av http://www.ictas.vt.edu (http://www.ictas.vt.edu) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Du hittar även mer information hittar du på Karlstads stadsnäts webbplats

Älvans filmklubb 2019!

Vi visar 11 filmer vårsäsongen 2019, en blandning av alla de genrer. Hela programmet kostar bara 50 kronor (Älvanmedlemskap är obligatoriskt)

Filmerna visas vanligen i Älvsbacka sockenstuga kl 17 på söndagar. Klicka här för hela programmet!

Välkomna!

Fiberutbyggnad

Uppdatering.. de besvärliga markavtalsfrågorna är äntligen lösta! Det är dags att aktivera bredbandet för de fastigheter som fått fiber och mediabox installerat!

Om ni känner er osäkra på vilket tjänsteutbud som passar just er testa i Karlstad stadsnäts tjänstekoll eller välj direkt i tjänsteportalen. Alternativt använd den konstnadsfria komigång garantin hos bredbandshjälpen, tel 054-444 00 10. Ett hembesök ingår där de hjälper till med installation

Intresserad? Kolla in vår bredbandssida där vi samlat lite information


av http://www.ictas.vt.edu (http://www.ictas.vt.edu) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Du hittar även mer information hittar du på Karlstads stadsnäts webbplats

Kom och vandra på natur- och kulturleder! Fiska i sjöarna Gräsmången, Lersjön eller Östra Örten, I skogarna finns de vackra tjärnarna. Eller hyr en kanot och glid ljudlöst fram över vattnet.

Grilla på någon av våra grillplatser, om vädret är ogint, grilla i vår vackra åttkantiga grillstuga med utsikt över sjön Gräsmången.

Testa era krafter på mountainbiken, vi har ändlösa skogsvägar, upp och ner för berget! Eller ta med hästen på en långtur! När ni är trötta och varma, svalka er med ett dopp i Gräsmångens glasklara vatten eller vila på Östra Örtens sandstrand. Eller varför inte testa vår vedeldade bastu som ligger bredvid Fyrbo?

Välkommen! önskar byalaget

 

utsikt över Gräsmången Fotograf: Håkan Nilsson

Snabbfakta om Älvsbacka

Älvsbacka ligger knappa 5 mil norr om Karlstad mellan sjöarna Gräsmången och Östra Örten. Längs det vattendrag som förbinder de bägge sjöarna ligger byn Östanås. Här anlades 1642 ett järnbruk med tillhörande herrgård som senare blev en träffpunkt för dåtidens svenska societet. 1894 gick bruket i konkurs.

Sedan dess har området med tillhörande byggnader varit skola för vanartiga gossar, verkstadsskola, turistanläggning, flyktingförläggning m.m. Trots att den gamla herrgården och dess flyglar är nedbrunna finns än idag en kulturhistorisk atmosfär i området som stärks av kvarvarande gamla brukshus, ruiner och de gamla träden i den engelska parken.

Älvsbacka har en rik och varierad natur. Här möts olika naturtyper och klimatzoner. Möt tjäder och mård i norrlandsskogen, blåsippsblå mattor och visslande järpar i rika kalkrika granskogar, lyssna till smålommens vildmarksljud från någon av alla tjärnar och förundras av vackra och rara fjärilar på blommande skogsängar.

Älvsbacka är idag ett ”inneställe för utemänniskor”. Vill du vandra själv eller i grupp, rasta eller sova vid något av våra vindskydd, fika, laga mat i grillstugan, fiska, åka skridskor, skidor, bada, paddla kanot, lära om natur och kultur, sommarfika på Älvans kafé, bada vedeldad bastu ja då är Älvsbacka och Östanåsområdet den givna utflykten för dig, dina vänner, din skolklass, ditt företag.

Om personuppgiftbehandling och cookies(kakor) kontakta: webbansvarig

Copyright © 2018 Älvsbacka

 

 
 
 
 
 
Bokningslista bastu
 
Hitta hit!
 
Snabbfakta Älvsbacka
 

Solkartan, funkar huset för solpaneler?

 

Alvsbacka Webbmail 

 
 

Schools for the future!